#1 2016-01-02 22:16:03

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

No Parts of Toolkit Working anymore

This happened a while ago, but it just now fully caught my attention. Whenever I open up any aspect of ALT1 Toolkit, the window shows up as completely white. I've realized that the problem is probably not from the software itself, but from an antivirus or something like that. I've turned off my antivirus and closed ALT1 and turned it back on, but still the same thing happened. I can't find any solutions for this anywhere, so I'm posting this here. Thanks for the help!

Here's a screenshot of the problem: https://i.imgur.com/JqvrUAK.jpg

Offline

#2 2016-01-03 00:20:23

Skillbert
Administrator
Registered: 2014-12-30
Posts: 637

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

This might have been caused by the server being down while you were trying to load the apps. There were some abnormalities 2 hours before your shoutbox post, i poked the hosting company for this. If it was downtime or some other connection problem you should be able to get the apps working again by rightclicking inside the app windows and clicking reload.

Offline

#3 2016-01-03 00:45:15

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

It can't be that, it's been like that since the last ALT1 Update

Offline

#4 2016-01-03 01:05:04

Skillbert
Administrator
Registered: 2014-12-30
Posts: 637

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

But the stats app was still working?

Offline

#5 2016-01-03 02:58:46

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

yup

Offline

#6 2016-01-03 03:15:41

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

I tried using the stats app again, and it no longer works, but the RS Wiki app is working now

Offline

#7 2016-01-03 11:45:42

Skillbert
Administrator
Registered: 2014-12-30
Posts: 637

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

This is really weird. It means that your installation is still intact but something is randomly blocking it from running. Do you maybe have an old computer that takes a lot of time to load the apps?

Offline

#8 2016-01-03 18:15:54

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

Nope, computer is 2 years old, and everything opens up pretty quickly

Offline

#9 2016-01-03 18:56:20

Skillbert
Administrator
Registered: 2014-12-30
Posts: 637

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

Sorry, i really don't know what could be happening. You can try if the built-in browser is working on other website than runeapps.

Offline

#10 2016-01-03 23:28:35

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

This is what showed up when I went to Google.com

https://i.imgur.com/o7uE8DH.jpg

Offline

#11 2016-01-04 00:50:27

Skillbert
Administrator
Registered: 2014-12-30
Posts: 637

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

It looks like you have some sort of network problem, this might be because your firewall doesn't allow runeapps.alt1.exe, or CefSharp.BrowserSubprocess.exe (the browser)

There is some more info on other causes of this error here

Offline

#12 2016-01-04 02:47:18

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

I tried the above instructions, and I think it maybe fixed some aspect of the problem, but I'm not sure. I tried using the clue solver again with a screenshot of a clue, and this screen appear https://imgur.com/xumpBnk.jpg This appeared after spamming the paste function after reloading slue solver app screen

Offline

#13 2016-01-04 03:03:36

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

Also, it appeared for a split second, after which it went right back to being white

Offline

#14 2016-01-05 12:03:49

Skillbert
Administrator
Registered: 2014-12-30
Posts: 637

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

If it happened a while ago it might still related to the server move of a while ago, around 15 dec i think. Runeapps was basically down for 10 hrs or so and switched ip address. I assume you restarted you computer at least once since then.

Offline

#15 2016-01-08 22:41:09

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

Yeah I have, and I restarted again today just in case, and still nothing changed.

Offline

#16 2016-01-09 22:19:19

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

The Clue scroll now works for a bit. I open it, and it still shows up as white, but after a while, it'll be on the main screen, but then go back to being completely white after a few seconds

Offline

#17 2016-01-18 20:14:03

Demon
Member
Registered: 2016-01-02
Posts: 11

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

I've no idea if this was the main issue, but I've gotten everything to start working. All I had to do was run the app as administrator, and it started working right away

Offline

#18 2016-01-20 18:26:03

Kneedgum
Member
Registered: 2015-12-16
Posts: 4

Re: No Parts of Toolkit Working anymore

I also tried to run it as administrator and it worked.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB