#1 2020-10-27 20:00:52

brunaiki
Member
Registered: 2020-10-27
Posts: 2

Yet another guy who cant get chat alerts to work after they broke

Hey guys smile
So i recently started playing runescape through steam instead of the standard rs-client. also i resized my game interface and also my game view (in advanced layout options). just so you know (no idea if that has anything to do with it). At some point in the last few days i started realizing that my chatbox alerts dont work properly or at all anymore... that really sucks as they worked like a charm before sad

I read all i could find about this topic and tried all different things suggested but they all seem to work around the same fix pretty much and i cant get it to work for me sad

I also made a reddit post about this topic already, if anything pops up there that might help. I will let you know about updates:
https://www.reddit.com/r/runescape/comm … alt1_chat/

so basically i tried all of the different capture mode and chat filter options while closing and re-opening the alt1 tool each time after changing the settings. I cant seem to work out what the problem is... Also I took a picture of what the afk warden recognizes as the chatbox for each setting. this is what i got:

DIRECTX capture with both chat modes:
https://imgur.com/a/f0IybNO

DESKTOP capture with both chat modes:
https://imgur.com/a/5FuPWoZ

OPENGL capture with both chat modes:
https://imgur.com/a/1CWM5Tp


DirectX capture doesnt seem to work at all, Desktop and OpenGL capture modes without the filters at the top of chat seem to work best but certainly not good...

any ideas?
would be really thankful if you could help me out with this smile)) cheers

Offline

#2 2020-10-27 21:15:11

crazye97
Member
Registered: 2019-03-19
Posts: 35

Re: Yet another guy who cant get chat alerts to work after they broke

So you have to have a colour for it to detect, otherwise it won't trigger. In your first reddit album, the green doesn't show up - sometimes AFKWarden is finicky with those. If you add it manually using the 'add' button just above the chat preview (and follow the instructions on the line that pops up), it should show up.

Offline

#3 2020-10-28 01:17:29

brunaiki
Member
Registered: 2020-10-27
Posts: 2

Re: Yet another guy who cant get chat alerts to work after they broke

thank you man. this really fixed it lol.. was confused by the texts not even showing up... i fixed it now smile thanks again!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB