#1 2021-07-23 07:23:04

mishroom
Member
Registered: 2021-07-23
Posts: 7

Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

Hi,

Alt1 installed correctly, and is able to capture the home button (from capture settings), but is not functioning

I am using windows 10 with gtx 960m

cxb78

Here it is not capturing the map, and the afkwarden nor the xpmeter (not shown) is not capturing the right elements on the screen.

None of the capture modes seem to change this. Not sure what I can do to fix it any help is appreciated, let me know if I'm missing any details, thanks.

edit: thought I'd add the settings window too

cxb8c

Last edited by mishroom (2021-07-23 07:27:22)

Offline

#2 2021-07-23 07:50:40

crazye97
Member
Registered: 2019-03-19
Posts: 106

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

Your map is overlapping your ribbon, and the xpmeter/counter register the Runemetrics (free) XP counter.

Last edited by crazye97 (2021-07-23 07:51:37)

Offline

#3 2021-07-23 22:12:11

mishroom
Member
Registered: 2021-07-23
Posts: 7

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

crazye97 wrote:

Your map is overlapping your ribbon, and the xpmeter/counter register the Runemetrics (free) XP counter.

I've moved the ribbon and that hasn't solved the issue.

The xp counter I am using is the free one. On my previous laptop Alt1 works fine, moving to this laptop I haven't changed anything inside the Runescape interface, everything is the same.

Offline

#4 2021-07-23 23:03:39

crazye97
Member
Registered: 2019-03-19
Posts: 106

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

Did you move the ribbon and restart the app? You don't have the xp counter on your screen, so it won't pick it up. Hard to tell without more shots.

Offline

#5 2021-07-24 01:20:41

mishroom
Member
Registered: 2021-07-23
Posts: 7

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

crazye97 wrote:

Did you move the ribbon and restart the app? You don't have the xp counter on your screen, so it won't pick it up. Hard to tell without more shots.

Yep done that, still not working. I dont know how to find any other xp metre. I haven't changed my rs interfaces at all and the xpmetre/afkwarden worked fine on my previous laptop, with the xp counter I am showing on the screen now.

cxde4

Offline

#6 2021-07-24 01:54:33

crazye97
Member
Registered: 2019-03-19
Posts: 106

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

Did you try having the party interface visible to start the map? The xpcounter should work fine like that.

Offline

#7 2021-07-24 02:56:31

mishroom
Member
Registered: 2021-07-23
Posts: 7

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

crazye97 wrote:

Did you try having the party interface visible to start the map? The xpcounter should work fine like that.

Yep tried that still no change. Im using a 960m graphics card its probably related to that maybe someone will know something with that. I have fxaa turned off but thats about all I know

Offline

#8 2021-07-24 03:54:53

crazye97
Member
Registered: 2019-03-19
Posts: 106

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

It looks clean... do you have interface scaling on in-game by chance?

Offline

#9 2021-07-24 04:10:50

mishroom
Member
Registered: 2021-07-23
Posts: 7

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

crazye97 wrote:

It looks clean... do you have interface scaling on in-game by chance?

Interface is on 100% and game render is on 100%, otherwise everythings turned off/low besides terrain blending and compressed textures

Offline

#10 2021-07-24 08:20:11

mishroom
Member
Registered: 2021-07-23
Posts: 7

Re: Alt1 succesfull install but not able to capture anything on the screen

I ran alt1 in adminstrator mode and that has seemed to fix the issue lmao.

Thankyou @crazye9 for the assistance.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB